Ikarai – Muhammad AFGELAST

Zondag 3 mei 2020 I Jazzcafé KeyKeg – De Kampanje

DIT CONCERT IS VERPLAATST NAAR 21 MAART 2021Dan speelt Ikarai het nieuwe programma Murakami met zangeres Sanne Rombags en V&J.

Ikarai Foto: Merlijn Doomernik

THE DANCE OF THE CENTURY – THE RUMBLE IN THE JUNGLE IN CONCERT

Jazzgenootschap Nieuw & Diep presenteert op zondag 3 mei 2020 in het KeyKeg Jazzcafé een muzikale ode aan de boks-legende Muhammad Ali gespeeld door het jeugdige gezelschap Ikarai. Deze zeskoppige groep met violen, altviool, contrabas, piano en drums, verzorgt de spannende muzikale score voor de legendarische bokswedstrijd tussen uitdager Muhammad ‘The Greatest’ Ali en wereldkampioen zwaargewicht ‘Big’ George Foreman, die op 30 oktober1974 plaats vond in Kinshasa, in het toenmalige Zaïre, nu Congo.

 ‘Rumble In The Jungle’ was het motto van deze iconische partij, die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Tegelijkertijd vond er een muziekfestival plaats met tal van zwarte top acts uit de soul, de jazz en de wereldmuziek.  

Het podium van het KeyKeg Jazzcafé wordt omgebouwd tot boksring en de jongens en meisjes van Ikarai laten je meeleven met deze spannende wedstrijd. Het wordt een gevecht tussen klassiek en jazz met audiofragmenten van de partij en Ali’s wervelende praatjes. De muziek is als het boksen van Ali: swingend en sierlijk, maar met rake klappen. Ikarai speelt louter eigen composities en heeft een eigentijdse kijk op moderne muziek. Deze muzikale show kreeg heel mooie recensies en trok veel publiek. En zo kunnen we in de 8e ronde nog meedoen met aftellen in de laatste seconden als Foreman knock-out gaat: one, two, three, four…Wie had dat ooit gedacht?

Zondag 3 mei 2020 I KeyKeg Jazzcafé open 14:00 uur I Aanvang 15:00 uur I Kaarten € 15 verkrijgbaar bij De Kampanje en op 3 mei aan de zaal (voor zover beschikbaar).

De kaartverkoop gaat via de kassa van Schouwburg De Kampanje, op 3 mei is de kaartverkoop aan de zaal.

Poster Ikarai - Muhammad