Bakker, Goudsmit & Jäger

Bakker, Goudsmit & Jäger | zaterdag 20 september 2014 | Windkracht 13

Zes keer stond hij al voor ons op een Helders podium, uiteraard met de populaire dansband New Cool Collective (3x), zijn superkwartet The Ploctones (2x) en één keer in Windkracht 13 als muzikale gast van de Engelse gipsyjazzgitarist Robin Nolan. Altijd weer maakte Anton Goudsmit grote indruk met zijn eigenzinnige weerbarstige gitaarspel en zijn gedreven motoriek.

foto: Bakker, Goudsmit & Jäger

Bakker, Goudsmit & Jäger

Anton Goudsmit is een muzikant waarvoor mensen graag naar de podia komen. Hij heeft binnen de Nederlandse muziekscene een volstrekt eigen plaats verdiend als gitarist met een volkomen eigenzinnige stijl en bespeeld zijn instrument met een enigmatische motoriek, die meer rock is dan jazz. Hij was jarenlang hèt gezicht van het populaire New Cool Collective en is dat nog steeds in het magistrale improvisatie vehikel The Ploctones.

Nu komt hij met een trio met twee andere eigenzinnige muzikanten: de jonge Oostenrijkse drummer Gerri Jäger en souzafonist Arno Bakker. Jäger wordt in recensies omschreven als een ‘polyritmische geweldenaar’ en Arno Bakker brengt de souzafoon op dynamische wijze op de voorgrond. De trefwoorden bij dit trio zijn: energie, lol, gekte, imperfectie, magie, hart en leven. Dat belooft wat!

Hier is de link naar de website van de heren.

Bakker, Goudsmit & Jäger | zaterdag 20 september 2014 | Windkracht 13 | Entree:   € 10,- /  <23jr: € 5,-