The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble

zaterdag 29 maart 2014 | Windkracht 13

The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble” – what’s in a name! – werd door de kenners van de landelijke en grootstedelijke pers onthaald op wel zeer lovende kritieken: ‘de toekomst van de jazz’(het Parool) en ‘het spannendste jazzbandje van Nederland’(de Volkskrant). Dan moet je waken voor een hype.

foto: tmsrjmepressphoto

The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble

Gelukkig maken de jonge heren van deze band hun faam op het podium meer dan waar. De muziek is spannend, onstuimig, maar vooral ook erg goed. De band is opgericht en wordt aangevoerd door gitarist Reinier Baas, die – hoe jong ook nog – zijn belofte als groot jazzgitaar talent al ruimschoots heeft ingelost. Daar zijn de liefhebbers in Den Helder al twee keer getuige van geweest bij zijn optreden met Stefan Lievestro en recentelijk Windkracht 7. Zijn stijl kunnen we omschrijven als zeer virtuoos met een bite! Jazzgitaar, maar dan met sterke impulsen uit andere stijlen zoals rock. Hij leidt een kwintet met een ritmesectie, die momenteel actief is in New York: Sean Fasciani op bas en Mark Schilders op drums. Zij zorgen voor een hecht en dynamisch fundament voor de vaak heftige en complexe composities van de band. Bijzonder is het altsaxduo met sterspelers als Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis. Beiden worden alom gezien als uitzonderlijke talenten.

foto: websitetmsrjmepooltafel

The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble

Met Hogenhuis hebben we ook al twee keer kunnen kennismaken, eerst met het kwartet van Coos Zwagerman en vorig jaar met het verkwikkende Bruut! Daarbij liet hij niet na grote indruk te maken. TMSRJME tapt zijn muzikale brouwsel uit allerlei zeer verschillende vaatjes: free jazz, garage(rock), indie, swing en dancehall om er een paar te noemen. Het belooft een onvergetelijke avond te worden met The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble.

THE MORE SOCIALLY RELEVANT JAZZ MUSIC ENSEMBLE | zaterdag 29 maart 2014 | Windkracht 13 | entree: € 10; <23jr: € 5