Clazz Ensemble

zaterdag 24 januari 2015 | Windkracht 13 | Entree: €10,-

Met de multimedia voorstelling “Monk Inside Out”

Het Clazz Ensemble is opgericht in 2007 om ‘hokjesvrije’ muziek te maken, die alle kanten op kan gaan in een kleine bigband bezetting van 12 musici. Ze hebben al veel successen geboekt met hun thematische multimedia projecten in binnen- en buitenland. ‘Medogenloos luidruchtig en gierend melancholisch’, beoordeelde de NRC en het Amerikaanse blad “All About Jazz” kopte ‘smaak, urgentie en virtuositeit’. Het is maar dat u het weet.

persfoto Clazz Ensemble HR.resizedIn hun nieuw project “Monk Inside Out” wordt eer betoont aan het genie van de legendarische Amerikaanse pianist en componist Thelonius Monk. Clazz Ensemble heeft een zevental componisten uit verschillende muzikale windrichtingen gevraagd om een compositie te schrijven in de sfeer van Monk. Dat betekent dus : onorthodoxe muziek met hoekige melodieën, hier en daar dissonante akkoorden en het gebruik van ongebruikelijke grote intervallen. Er zijn bijdragen van twee Amerikaanse musici en uit ons land onder andere van Guus Janssen, Jasper Le Clerq en Arend Niks.

Het Clazz Ensemble beperkt zich niet tot het podium maar mengt zich ook onder het publiek, zodat men soms een solist ziet, dan weer een combo en dan weer het complete 12-koppige orkest. Er zijn unieke videoprojecties van de Grootmeester zelf en er zijn (jazz)gedichten te horen van Lucebert en Bernlef. Monk Inside Out belooft een bijzondere avond op te leveren voor allen die (de muziek van) Thelonius Monk een warm hart toedragen.

zaterdag 24 januari 2015 | Windkracht 13 | Entree: €10,-