Archief 2017

 • Zaterdag 13 mei trapt het vernieuwde jazzgenootschap Nieuw & Diep het nieuwe Helderse jazzseizoen af met een top act: Het Peter Beets Trio met als gast Benjamin Herman!Nieuw & Diep maakt een doorstart met een vernieuwd bestuur om met fris elan weer vele muzikale top attracties op de planken te brengen in Den Helder. Nieuw & Diep heeft daartoe de samenwerking met Windkracht 13 geïntensiveerd. Het eerste concert in de nieuwe reeks is het optreden van het trio van meesterpianist Peter Beets met als gast altsaxofonist Benjamin Herman.
 • Zaterdag 17 juni speelt tijdens Jazzweekend The Jig
  Alweer The Jig? Ja hoor, op speciaal verzoek van Leo en Els Ellen en nog vele anderen. Nou vooruit dan maar weer, nog één keer ‘zweten tot in de bilnaad’ dus. Want waar de Mokumse Funkateers verschijnen, daar wordt het feest. Een ware trip naar oorsprong van alles wat swingt en grooved: New Orleans. Streetparades! Knallende blazers en retestrakke grooves, bronstige baritons, eh, bassen als heipalen…….Kortom funk met ‘the capital F’. U bent in ieder geval gewaarschuwd! Wat u doet mag u zelf weten, maar wij van N&D leggen alvast een schoon setje ondergoed klaar.
 • Zaterdag 9 september:  The Preacher Men.
  Rob Mostert is een organist die alle geheimen van ‘het bruine beest’, de Hammond B3 kent. Bovendien weet hij hoe je dit prachtige instrument passend met handen en voeten bespeelt: met passie en met soul! Zijn Preachermen zijn ook al van die apostelen van de blues, gospel, soul en jazz. De kenner weet dan wat hij kan verwachten op deze avond: een opwindende swingende eredienst!
  Rob Mostert: Hammond B3 orgel (de echte!); Efraïm Trujillo: tenorsax; Chris Strik: drums
 • Zondagmiddag 22 oktober:  Jerôme Hol Trio.  
  Jerôme Hol is een jonge talentrijke gitarist, die hier met name bekend is geworden als prominent lid van de band van Hans Dulfer. Jerome is een veelzijdige stilist, die smaakvol zijn rock en jazzinvloeden laat samengaan en een origineel en krachtig gitaargeluid voort weet te brengen. Zijn Trio bestaat verder uit topkrachten: Cyriel Directie op drums en Boudewijn Lucas op de basgitaar. Het Jerôme Hol Trio is een puur powertrio 3.0!
  Jerôme Hol gitaar; Cyril Directie drums ; Boudewijn Lucas basgitaar
 • Zondagmiddag 19 november: Bruut!
  Superjazz! Zo heet hun nieuwste album. En dat is het ook, nou ja, wat is het niet, die muziek van dit organieke kwartet, dat regelmatig DWDD frequenteert en festivals in binnen en buitenland ‘plat’ speelt. Het is rock, het is surf, het is bop, het is van alles, maar vooral vuig, verrassend, hectisch en toch ook gewoon lekker. Voor hipsters, punkers en hippies; kortom voor jong en oud; voor iedereen die jong van hart is.
  Maarten Hogenhuis: altsax; Folkert Oosterbeek: Hammond XK3 orgel; Felix Schlarmann: drums; Thomas Rolff: contrabas.
 • Zondagmiddag 24 december: Kerstjazzcafé met Kruidkoek.
  Kruidkoek? Op deze zondagmiddag voor de Kerst trakteert N&D ons op kruidkoek? Inderdaad, kruidkoek, maar dan wel de muzikale: Kruidkoek, oorspronkelijk uit Zwolle, maar tegenwoordig opererend vanuit Amsterdam is een kwartet jonge lefgozers, dat beweert ‘Conceptuele Instrumentale Rock Jam Funk Jazz Ska Afro Disco Grooves’ te spelen. Ja hoor, zo kennen wij er nog wel een paar. Maar feit is dat deze gasten onbedaarlijk strakke funk en jazz mengen tot een lekker potje feestmuziek, opgediend als een ‘uitzinnige jonge honden performance’ . Garagejazz wordt het ook wel genoemd, soms mooi, vaak hard, maar altijd opwindend. Dat wordt wat! Gelukkig mag u daarna tijdens de Kerstdagen rustig bijkomen……
  Nick Feenstra: altsax; Tijmen Kooler: gitaar; Reindert Kragt: basgitaar; Bram Knol: drums.