KRUIDKOEK

Zondagmiddag 24 december: Kerstjazzcafé met Kruidkoek.

“Een KRUIDIGE KERST met KRUIDKOEK” in WINDKRACHT 13

Zondag 24 december worden in Windkracht 13 de kerstdagen feestelijk ingeleid door Kruidkoek. Kruidkoek zal niet vaak op het menu staan tijdens deze dagen, maar deze band van vier stel jonge branieschoppers is wel een echte aanrader voor mensen met een kruidige smaak, voor mensen met pit.

Het is een vriendenclub dit bandje, oorspronkelijk uit de omgeving van Zwolle, maar nu al een paar jaar actief vanuit Amsterdam. Jazzgenootschap Nieuw & Diep promoot al jaren jong talent en met Kruidkoek haalt ze wederom een echte topper in huis.

De jongeheren van Kruidkoek reppen zelf van Garage Jazz, een mix van ‘conceptuele, instrumentale, Rock, Jam, Funk, Ska, Afro, Disco grooves’. Ja hoor, zo weten we het wel: een mengsel van bijna alle muzikale genres, die je kunt bedenken. Maar ook blijken ze hun inspiratie op te doen uit soundtracks van Tarantino films en willen ze humor in hun muziek brengen. Het is nogal wat, maar getuige de titels van hun twee verschenen EP’s zijn ze op de goede weg. Het is nog geen “Pudding Van Gisteren”, maar “Luchtig Beslag” en “Snode Plannen” klinken wat dat betreft veelbelovend.
Het kwartet met drums, sax, gitaar en bas is echter hoe dan ook op het podium een ware belevenis. Met jeugdige flair, speelplezier en de energie van jonge, net uitgelaten honden wordt elk publiek ingepakt. Kruidkoek is een hecht collectief, dat fris en vrij staat te improviseren en……het swingt ook nog als de neten. Denk aan Snarky Puppy, denk aan Frank Zappa. Na een optreden van deze band kan men de hele wereld weer aan, verdwijnt elke sombere gedachte en ben je klaar voor de kerst!

Kruidkoek bestaat uit: Nick Feenstra: altsax; Tijmen Kooler: gitaar; Reindert Kragt: basgitaar; Bram Knol: drums.

Zondag 24 december I Windkracht 13 I Zaal open 14.00 uur I Aanvang 15.00 uur I Entree €7,50  <23jr: €5,–  Voorverkoop bij Windkracht 13  €2,50 korting 

Reserveer kaarten