PETER BEETS TRIO EN BENJAMIN HERMAN

Zaterdag 13 mei trapt het vernieuwde jazzgenootschap Nieuw & Diep het nieuwe Helderse jazzseizoen af met een top act: Het Peter Beets Trio met als gast Benjamin Herman!

Nieuw & Diep maakt een doorstart met een vernieuwd bestuur om met fris elan weer vele muzikale top attracties op de planken te brengen in Den Helder. Nieuw & Diep heeft daartoe de samenwerking met Windkracht 13 geïntensiveerd. Het eerste concert in de nieuwe reeks is het optreden van het trio van meesterpianist Peter Beets met als gast altsaxofonist Benjamin Herman.

Peter Beets(1971) wordt gerekend tot de (inter)nationale top van jazzpianisten. Zijn muzikale inspiraties zijn het best te omschrijven met: ‘van Bach tot Blues’. In het toonaangevende blad “Down Beat Magazine” wordt hij gezien als een ‘improvisator van wereldklasse’. Benjamin Herman omschrijft hem zo: ‘olifantenoren en monster chops’. In welke toonaard of met welk liedje dan ook: ‘zijn vingers razen over de toetsen alsof het niks is.’ Evenals zijn grote voorbeeld Oscar Peterson laat hij alles wat onder zijn handen komt swingen. Hij heeft al een paar keer eerder voor N&D in Den Helder opgetreden: met gitarist Vincent Koning, met zijn eigen trio, met broers Marius en Alexander als The Beets Brothers met Piet Noordijk en natuurlijk als begeleider van Rita Reijs. De liefhebbers weten al genoeg: met aanstekelijk spelplezier en een smile van oor tot oor brengt deze beestachtig swingende pianist elke zaal tot een muzikaal kookpunt. Zijn trio helpt daar een stevig handje aan mee en bestaat deze keer uit broer Marius(contrabas) en slagwerker Roberto Pistolesie.

Gast Benjamin Herman is ook al zo’n kanjer. Misschien is hij wel de meest bekendste jazzmuzikant van Nederland, dankzij zijn tomeloze inzet om jazz voor een groot publiek voor het voetlicht te brengen met bands als New Cool Collective, maar ook door al zijn andere projecten tussen jazz en popmuziek. Evenals Peter Beets is hij niet alleen een muzikale professional, maar ook een liefhebber, een ware ambassadeur van de jazz en – niet in de laatste plaats – een geweldige altsaxofonist.

 

 

Nieuw & Diep en Windkracht 13 rekenen op een volle bak en wijzen op de gewijzigde aanvangstijd: om 20:30 uur wordt er ‘afgetikt’, dus roepen ze de liefhebbers op: kom op tijd!

Peter Beets Trio & Benjamin Herman; zaterdag 13 mei 2017; Windkracht 13; aanvang: 20:30 uur; zaal open: 20:00 uur; entree: € 15 , <23 jr € 10 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Windkracht 13 en Bruna Julianadorp – Drooghe Bol of stuur een e-mail via deze website.