KRUPA & THE GENES

Zaterdag 15 september I Windkracht 13

Jazzgenootschap Nieuw & Diep trapt het najaar van 2018 muzikaal heftig af met het zevenkoppige collectief, dat onder de fraaie naam Krupa & The Genes de afgelopen jaren met groot succes de laaglandse podia afstruint.

Krupa & The Genes, vernoemd naar de legendarische swingdrummer Gene Krupa, is opgericht door de slagwerkers Joost Patocka en Stefan Kruger en heeft een nogal ongebruikelijke dubbelbezetting: twee drummers, twee saxofonisten en twee gitaristen! Alleen bassist Sean Faciani moet het in zijn eentje doen. Stefan Kruger, bekend van New Cool Collective en Caro Emerald, staat voor de strakke ritmiek en zijn partner in crime Joost Patocka (Rita Reijs/Benjamin Herman) weeft zijn meer ‘spacy’ riddims en roffels er doorheen. Het is ook een ‘all star group’ trouwens met Maarten Hoogenhuis op altsax (Bruut!) en Jasper Blom op de tenorsax, twee saxofonisten uit de buitencategorie. En wat dacht u van het gitaristentandem Anton Goudsmit (o.a. The Ploctones) en Raphael Vanoli (Zuco 103); de eerste is altijd goed voor verrassende en tegendraadse gitaarerupties, terwijl Vanoli zijn gitaar inzet voor meer elektronische soundscapes.

Nieuw & Diep is zeer benieuwd wat we van deze bijzondere band mogen verwachten. ‘Kermis in de hel’, zo lazen we in een recensie en ook ‘een tombola van stijlen’, ‘filmisch, Afrikaans opzwepend, Ellington swing, hypnotiserend, ronkende riffs’? Nou, we zullen het zien en horen, maar zeker is dat het een heel bijzondere avond wordt.

Het wordt voor Nieuw & Diep financieel steeds lastiger om zulke uitgebreide bands met topmusici naar Den Helder te halen. Dit concert wordt daarom mede mogelijk gemaakt door de steun van lokale ondernemers: dit concert is gesponsord door Jan Dozy van Jachtwerf Den Helder.

Zaterdag 15 september 2018 I Windkracht 13 I Aanvang: 20.30 uur I Zaal open: 20:00 uur I Entree: € 15  <23jr: € 10 , Voorverkoop €2,50 korting.

RESERVEER KAARTEN