TEUS NOBEL KWARTET

Zondag 29 april 2018 – Windkracht 13


Foto Fleur Huijsdens

Als trompettist van de Rotterdam Ska Jazz Foundation tourde Teus Nobel al tijdens zijn conservatoriumjaren door heel Europa. Ze maakten hun opwachting op vele festivals in o.a. Duitsland, Italie, Tjechie, Polen, Kroatie en Rusland en oogstten veel lof met hun album “Motif Loco” (2007).
In de daaropvolgende jaren voegde hij bands als Monsieur Dubois, Caro Emerald, Kyteman Orchestra, Wicked Jazz Sounds en Rotterdam Jazz Orchestra toe aan zijn palmares en werkte hij met o.a. Lee Towers, Do, Jim Bakkum, Ellen ten Damme en Paul de Leeuw.

De in Nederland woonachtige producer Simon Sixtsmith voegde Teus in 2010 met een prominente rol toe aan het studio project Black Gold 360. Het freeware album ‘LM6iX’ reeg een waslijst lovende internationale reviews aan elkaar en werd inmiddels al ruim 130.000 wereldwijd gedownload. In 2014 voegden ze daar nog een album aan toe, met de cryptische titel ’20 Country Love Songs’; een samenwerking met de in Amerika woonachtige producer Fumihito Sugawara (JPN).

In 2012 bracht Teus zijn eerste solo-­-album FLOW uit. Dit album oogstte veel lof bij o.a. Het Parool (‘Fris en eigenzinnig kwintet’), Jazzism (‘Interessante nieuwe groep!’) en BN De Stem (‘Een partij fusion om U tegen te zeggen’).
Radio 6 riep Teus vlak na de release uit als ‘Soul & Jazz Talent’ en de single ‘Shifitng Expectations’ stond een week op #1 in de iTunes Jazzcharts. Het Parool meende in 2014 zelf te stellen dat ‘Nobel soms doet denken aan Christian Scott, met zijn klare, heldere noten van grote intensiteit’. Nadat in 2013 Teus op het podium sprong om ‘Another Day’ te spelen met voormalig Buckshot LeFonque-­-zanger Frank McComb (US), bekroonden Frank’s de woorden ‘From now on, you’re with ME…’ een samenwerking met deze Amerikaanse soul legende, resulterend in een serie concerten in Nederland. Ook met zangeres en 3FM ‘Serious Talent’ Qeaux Qeaux Joans tourde Teus langs de grote festivals en nam hij het album ‘No Man’s Land’ (2012) op.

Eind 2014 brengt Teus Nobel zijn 2e solo-album “LEGACY” uit. Met een volledig gerenoveerde band, bestaande uit Jerome Hol (gitaar), Timoty Banchet (piano), Jeroen Vierdag (contrabas) en Jasper van Hulten (drums), eert Teus op “LEGACY” zijn grootste trompethelden met voor elk van hen een op hun lijf geschreven compositie. Ook trombonist Ilja Reijngoud en saxofonist Ben van den Dungen zullen als gastsolist hun opwachting maken. Daarnaast is Teus sinds september 2010 werkzaam als solo-­-trompettist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Dit orkest professionele musici maakte 15 jaar geleden de switch naar jazz-­- en pop repertoire en is naast het gerenommeerde Metropole Orkest het enige fulltime orkest dat zich richt op de ‘lichte muziek’.

Dit concert bij Windkracht 13 treedt Teus Nobel op met zijn nieuwe Kwartet, bestaande uit:
Trompet – Teus Nobel
Piano – Alexander van Popta (bekend van o.a. Re:Freshed Orchestra)
Bas – Jeroen Vierdag (o.a. Ploctones, Amina Figarova)
Drums – Tuur Moens (o.a. Ntjam Rosie, Rogier Telderman)

Zondag 29 april 2018; Windkracht 13; aanvang: 15:00 uur; zaal open: 14:00 uur; entree: € 15  <23jr: € 10 , Voorverkoop €2,50 korting.

RESERVEER KAARTEN