De Deeldeliers

Stichting Nieuw & Diep begint het jaar feestelijk en swingend op zaterdag 5 januari met een speciaal optreden van Jules Deelder en zijn jazzpartner, Hammondorganist Bas van Lier, die onder de naam “Deeldeliers” op tournee zijn door de lage landen. Drummer Eric Kooger en tenor saxofonist Boris van der Lek horen ook bij deze jazzclan. Gastspeler is Hans Dulfer, die het saxgehalte van de avond nog verder zal opkrikken.headerlogo1Jules Deelder behoeft nauwelijks introductie. Deze ‘nachtburgemeester’ van Rotterdam, Spartafanaat en liefhebber van liefst obscure jazz is eerst en vooral dichter, vermaard om zijn publieke performances, waarbij hij met een vet ‘rotjeknoraccent’ razendsnel zijn gedichten voordraagt. In “de Deeldeliers” draagt Jules gedichten voor, vertolkt hij jazzpoetry, vertelt moppen en sterke verhalen, draait hij bijzondere Lp’s, drumt en…….. zingt hij zelfs. Het optreden wordt afgewisseld met de vertoning van de film die over het project is gemaakt. Pers foto kleur BAs en Jules Orgel_crop

Bas van Lier is een gelouterd pianist en een heel smaakvolle en virtuoze bespeler van het Hammond B3 orgel. Eric Kooger is één van onze beste jazzdrummers en Boris van der Lek behoort tot de besten onder de tenorsaxofonisten. Hij is natuurlijk bekend van zijn samenwerking met Hans Dulfer en zijn lidmaatschap van de roemruchte “Wild Romance” van wijlen Herman Brood. Hans Dulfer is natuurlijk gewoon Hans Dulfer, bijna de personificatie van de jazz in Nederland en nooit te beroerd om zijn mening te ventileren, maar vooral als de meest spelende jazzmusicus ooit!

Bas van Lier en jules Deelder Pers fotoDeze bende Deeldeliers staat garant voor een dolle avond met humor en ontroering, prachtige ‘rokerige’ jazzballads en feestelijke oerswing. Om van deze Deeldeliers te genieten, behoeft men zeker geen jazzcat te zijn. Het optreden wordt afgewisseld met vertoning van de film, die over “de Deeldeliers” is gemaakt.

De voorverkoop van kaarten voor de “Deeldeliers” begint op maandag 24 december.

De verkoopadressen zijn: Bruna de Schooten, Bruna Julianadorp, Galerie Windkracht 13 en Warnars Makelaardij, Molenstraat 87. In de voorverkoop kosten de kaarten slechts € 10. Aan de zaal, Studio 62 op 5 januari 2013 kosten ze € 15.

De Deeldeliers ; zaterdag 5 januari 2013; Studio 62 Willemsoord; aanvang: 21.30 uur; zaal open: 20.00 uur