Jazz voor Eric

Aan alle vrienden van (theater) Eric Den Das.

UITNODIGING

Foto: Eric Den Das

Eric Den Das

Op zondagmiddag 26 mei a.s. organiseert jazzstichting Nieuw & Diep i.s.m. Claudia Heyde een “Jazz Voor Eric” samenzijn in “Storm Aan Zee” te Huisduinen. Het is de bedoeling om hiermee eer te betonen en herinneringen op te halen aan Eric. Uiteraard hoort daar passende jazz bij. Daarom hebben wij niemand minder dan Rinus Groeneveld gevraagd om te komen spelen. Hij neemt bassist Hans Ruigrok mee. Beiden hebben met groot succes in Eric’s theater gespeeld: het waren van die momenten, die je niet gauw vergeet, qua sfeer, intimiteit en muzikale passie. Rinus koesterde warme herinneringen aan zijn bezoek aan Eric en wilde heel graag komen spelen. Rob Hendriks zit achter de kit, zoals hij dat zo vaak en met groot enthousiasme deed bij Eric. Als speciale gast hebben we trompettist en Huisduiner Coos Zwagerman uitgenodigd, die – hoewel hij nooit bij Eric heeft gespeeld – heel graag wilde komen. Helaas was Vincent Koning verhinderd.

Wij zijn er van overtuigd, dat dit kwartet geheel voldoet aan het ‘Eric Den Das Keurmerk’ en dat Eric vanaf boven goedkeurend zal toekijken op deze “Jazz Voor Eric”. Ter afwisseling van de livemuziek draait Quint Zijp de favoriete jazzplaten van Eric.

Foto: Theater den Das

Theater den Das

Wij hopen dat u allen wilt deelnemen dit samenzijn. Samen kunnen we proberen een beetje de sfeer van Theater Den Das ‘te pakken’, zover dat mogelijk is natuurlijk. Een paar vrienden van Eric zorgen voor typische (vegetarische)’Eric snacks’. Consumpties zijn echter voor ieders rekening. De toegang is vrij, maar ten behoeve van de onkosten (reis en consumpties) van de musici, vragen wij jullie om een vrijwillige eigen bijdrage te doen in het spaarvarken, zoals gebruikelijk was bij Eric.

Foto: Eric

Eric

De organisatie verwelkomt jullie graag op 26 mei a.s.”Jazz Voor Eric” duurt van 16.00 uur tot ca. 20.00 uur. “Storm Aan Zee” is op de dijk tegenover Fort Kijkduin (bij de voormalige Kustwachttoren) heeft een uitstekende parkeervoorziening voor de deur en een prachtig uitzicht over zee en een lekker biertje aan de tap (en meer).

Tot dan!

Claudia Heyde en Nieuw & Diep