Marzio Scholten Group

foto Marzio Scholten

Marzio Scholten

Marzio Scholten (1982) wordt beschouwd als één van de meest getalenteerde en toonaangevende moderne jazzgitaristen van dit moment. De toekenning van de “Deloite Jazz Award” getuigt daar van. Scholten studeerde in 2006 af bij het Conservatorium van Amsterdam en bracht al in 2008 zijn debuutalbum met eigen composities uit (CD “Motherland” ), welke door de pers unaniem lovend werd ontvangen. Zijn talent als gitarist en componist wordt nu al internationaal erkend blijkens lovende recensies in het toonaangevende Amerikaanse  e-magazine “All About Jazz” voor zijn tweede CD “World Of Thought”, die ook door de Volkskrant gerekend werd tot de top tien van de jazzreleases van 2010. Scholten’s derde CD “Voids Echoes And Whispers” trekt deze lijn door met alom pracht recensies in de Volkskrant, het Parool en de Telegraaf. Het Japanse jazzblog “Tokyo Jazz Notes” prees deze CD aan als één van de beste van 2012.

 

(c) Photo: Allard Willemse

Marzio Scholten

Marzio Scholten’s spel wordt wel vergeleken met dat van Pat Metheny en Kurt Rosenwinkel, maar heeft nu al een eigen signatuur ontwikkeld. Zijn composities kunnen worden omschreven als verfijnd, complex, soms verstild en melodieus. Het samenspel van zijn ‘group’ heeft een hoog niveau bereikt met een ‘chemie’, die zelfs bij complexe stukken volkomen naturel is: er wordt schijnbaar moeiteloos gemusiceerd. Sterk punt van deze band is het fraaie kleuren van gitaar en tenorsax, die alle ruimte krijgen voor solo exercities. De Marzio Scholten Group bestaat dan ook uit uitstekende musici, die allen hun sporen al hebben verdiend. Naast Scholten bestaat de band uit de Israëlische tenor- en sopraansaxofonist Yaniv Nachum, pianist Randal Corsen, bassist Stefan Lievestro en drummer Tuur Moens.

foto Marzio Scholten

Marzio Scholten

Yaniv Nachum speelde al op zijn 14de sax in een klassiek jeugdorkest in zijn geboorteland. Hij studeerde op conservatoria in Israël en in Amsterdam en speelt in talloze Europese jazzformaties. Randal Corsen, afkomstig van Curaçao is bekend als pianist, componist en arrangeur van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister, waarmee hij in 2004 Windkracht 13 aandeed. Ook werkte hij samen met de bekende Antilliaanse operazangeres Tania Kross. Ook speelde hij samen met Roy Hargrove, Denise Jannah en Orestes Vilato(Santana). Corsen mengt jazz met klassieke, Latijns Amerikaanse en Antilliaanse invloeden tot een smaakvol en warmbloedig eigen pianohandschrift.   Stefan Lievestro behoeft voor het Nieuw & Diep publiek geen nadere introductie: hij speelde al tweemaal in Windkracht 13 als bandleider van “Stefan Lievestro 6” en “Mona Lisa Overdrive”.

Het optreden van de Marzio Scholten Group belooft een prachtig concert op te leveren met verfijnde, fraaie originele muziek voor liefhebbers ‘met  oren’ aan het hoofd.

Marzio Scholten Group: zaterdag 23 februari | Windkracht 13 | Zaal open 20.30u – aanvang 21.30u | Entree: €10,-