PURE!SOUL!POWER!!

Hopelijk is het zweet van het concert van “The Jig” op tijd opgedroogd, want op zaterdag 23 november moet Den Helder er echt aan geloven: Funk, inderdaad met een hoofdletter – wat zegt u – een chocolade Telegraafletter ‘F’.

foto: Pure!Soul!Power!

Pure!Soul!Power!

De scouts van N&D zagen deze band op het North Sea Soul Festival in fort Kijkduin…….en waren verkocht! “Pure!Soul!Power!!” is een 13 tot 16 koppig collectief, mede geïnspireerd door ”Kyteman”. Pure!Soul!Power!! wordt aangevoerd door de charismatische zanger en songwriter Alex Siegers, die samen met de al even getalenteerde zangeres Maike Dubelaar de krachtige en soulvolle vocalen voor zijn rekening neemt. Zij worden perfect afgewisseld en aangevuld door een rap en vloeiend MC duo, “Master Sureal” en “King Jule”. Dan is er nog een dameskoortje en een blazerssectie…………

foto: Pure!Soul!Power!

Pure!Soul!Power!

Maar allerbelangrijkst is de moddervette groove, veelal in mid-tempo, strak als een Zwitsers uurwerk. Bassen als heipalen waar je tegen aan kan leunen. Ook als je niet van dansen houdt, is het onmogelijk om deze vibes te negeren. Pure!Soul!Power!! zijn ware apostelen van de kerk van George Clinton, The Godfather, Sly Stone en Prince. Atheïsten en andere ongelovigen wordt aangeraden niet te komen, want het risico te worden bekeerd tot de FUNK is levensgroot!

Pure!Soul!Power!!: zaterdag 23 november 2013 | Studio 62 | DJ Mr. Rigter: 20.30u | aanvang 21.30u | entree: €10,-