Susanne Alt & Band

Susanne Alt is geboren in Duitsland en groeide op in een zeer muzikaal gezin: vader is pianodocent, componist en dichter en moeder gitaardocente. Juist, de appel valt….enzovoort. Susanne leerde van haar ouders eerst klassiek piano en gitaar spelen en begon daarna met de saxofoon. Hoewel er wel meer meisjes kiezen voor de altsax is het met zo’n achternaam natuurlijk een voor de hand liggende keus. Zij studeert eerst klassiek saxofoon, maar speelt al snel in het Nationale Jeugd Jazz Orkest van Duitsland. Haar keus voor het Amsterdamse conservatorium bracht haar naar Nederland, waar ze nog steeds woont. Zoals collega Candy Dulfer heeft Susanne Alt een voorliefde voor funk, iets dat ook in haar eigen composities tot uiting komt. Jazz om op te dansen dus.

foto: Susanne Alt

Susanne Alt

Alt bracht reeds vijf CD’s uit met veel eigen werk. Voor haar derde schijf “On Track”(2009) wist ze Fred Wesley te strikken, de beroemde trombonist van James Brown, die haar prompt meenam op zijn Europese tournee.  Zij werkt ook vaak samen met de Amerikaan Jamal Thomas, drummer van Maceo Parker, nog zo’n funkheld, bekend van James Brown en George Clinton. Naast jazz, soul en funk is Susanne’s alt ook op veel Europese DJ producties en ‘dance’ vinyl te horen. Haar vijfde en laatste CD “How To Kiss” is internationaal uitgebracht en dat is niet voor niets: het is een heel fijne en toegankelijke jazzplaat geworden met beklijvende composities. Luister maar eens naar het werkelijk schitterende “African Dream”, waarop Susanne heerlijk soleert op een groove als een warm bad.

Susanne Alt + Band speelt ‘funky souljazz’ of  –  zo u wilt  –  ‘jazzy soulfunk’, wat maakt het ook uit, het is lekkerrrr. De band bestaat uit: Daan Herweg  – piano/Rhodes; Eran Har Even – gitaar; Sven Schuster – bas; Jamie Peet  – drums.

Deze Susanne Alt & Band is de perfect cast voor een kersverse lente. Schud de winter van u af! Laat u dansend meevoeren in een heerlijk nieuw  jaargetijde……..wij krijgen nu al de kriebels…………

Ter bevordering van de feestvreugde wordt de avond begeleid door DJ Mr. Rigter.

Zaterdag 27 april: Susanne Alt & Band | Windkracht 13 | Anvang DJ: 20.30u – aanvang concert: 21.30u | Entree: €10,-