Ikarai – Muhammad

Zondag 3 mei 2020 I Jazzcafé KeyKeg – De Kampanje

Ikarai Foto: Merlijn Doomernik

THE DANCE OF THE CENTURY – THE RUMBLE IN THE JUNGLE IN CONCERT

Het podium wordt omgebouwd tot boksring en Ikarai neemt het publiek mee in het verhaal van bokslegende Muhammad Ali. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali’s wervelende speeches. In MUHAMMAD neemt Ikarai een andere kijk op de bokssport. Het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), the Rumble in the Jungle , leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen.

Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal. Je ervaart hun concerten als een film voor de geest. Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. Terwijl er veel gerefereerd wordt aan klassieke muziek, belichten de composities improvisatie, samenspel en spontaniteit: jazz. Het vinden van een balans tussen deze elementen karakteriseert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek.

Zondag 3 mei 2020 I JazzCafé KeyKeg – Theater De Kampanje I Zaal open 14.00 uur I Aanvang 15.00 uur I Toegang €15,– <23 jaar €10,–

De kaartverkoop start op 1 april via de kassa van Schouwburg De Kampanje, na aanvang concert is de kaartverkoop aan de zaal.