Jazzkia

Zondag 2 januari 2022 I Jazzclub Nieuw & Diep – Stadshal Theater De Kampanje

Saskia LarooFoto Mike van den Toorn

Op 2 januari 2022 komt trompettiste Saskia Laroo weer naar Den Helder, deze keer met haar jazz kwartet Jazzkia featuring pianist/vocalist Warren Byrd uit de Verenigde Staten. Samen met bassist Daniel Gueli (Noord-Holland/Sardinië, Italië) en Willem Smid (Friesland) op drums brengen ze voornamelijk eigen stukken met daarnaast speciaal geselecteerde composities van jazz grootheden. Van subtiele swing tot diepe complexe sferen en enthousiaste grooves, het wordt allemaal organisch en vlot gepresenteerd in een interactief concert waar het publiek op speciale momenten betrokken wordt. 

Sinds 2001 is er een hechte samenwerking tussen Warren Byrd en trompettiste Saskia Laroo, in Amerika de ‘Lady Miles Davis of Europe’ genoemd. Saskia leidt verschillende bands waarmee ze tournees doet naar verschillende continenten zoals India, Brazilië, Rusland en Afrika. Hier past de Amerikaanse pianist/vocalist prima bij. Zij nodigt hem uit voor een serie zomerconcerten in Nederland en ze maken samen tal van Cd’s waaronder ‘Two of a Kind’ een ode aan Thelonious Monk en Miles Davis. Eigenlijk is het geen wonder dat de hechte muzikale relatie zou gaan leiden tot een liefdesband en een huwelijk tussen Warren Byrd en Saskia Laroo, die nu afwisselend in Amsterdam en Amerika wonen.

Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van jazz, salsa, funk en blues.

Zondag 2 januari 2022 I Jazzclub Nieuw & Diep in Stadshal De Kampanje in clubsetting I Zaal open 14.45 uur I Aanvang 15.00 uur I Kaarten €15,00 te koop bij de kassa van De Kampanje.

Kaarten te koop vanaf 29 augustus