‘Sweat in the Buttcrack’ & extra programma met oa. Giovanca

PERSBERICHT: “FUNKFEEST IN WINDKRACHT 13 MET THE JIG”

Wegens groot succes vorig jaar speelt The Jig nog één keer in Windkracht 13. In samenwerking met jazzgenootschap Nieuw & Diep zullen deze Mokumse funkateers op zaterdag 20 juni tijdens het jazzweekend het WK13 podium wederom teisteren met hun superstrakke grooves in de geest van Bootsy, James en George. De liefhebbers weten dan genoeg: er kan weer lekker gezweet worden tijdens jazzweekend, want als The Jig speelt gaan de voetjes van de vloer en de heupen los, en moet er gewoon gedanst worden.

1280x852

Het recept is duidelijk: alles op de eerste tel! Beats als mokerslagen en bassen, die als heipalen de klei onder de Weststraat zullen doen laten trillen. Als de aanpalende nieuwe Bieb in aanbouw dat maar doorstaat….. De driekoppige kopersectie onder aanvoering van jazzscribent Koen Schouten, die zijn baritonsax ongetwijfeld weer bronstig zal laten knorren, doet ook een duit in het vuige funkzakje. ‘Sweat in the buttcrack’ is het motto van deze funkboys uit Amsterdam, zodat een waarschuwing op zijn plaats is: als u uw oksels en aanverwanten fris wilt houden, kom dan niet naar WK 13!

Tijdens dit concert start ook de voorverkoop van kaarten voor het concert van Hans Dulfer dat Nieuw & Diep in september organiseert.

The Jig; Jazzweekend 20 juni 2015; Windkracht 13; aanvang: ca 21:30 uur; entree: gratis!

 

JAZZWEEKEND EXTRA PROGRAMMA MET OA. GIOVANCA

Op 20 juni 2015 organiseert Citymarketing Den Helder samen met de Helderse Ondernemers Binnenstad een geweldig programma tijdens Jazzweekend! De programmering op het podium in de Beatrixstraat, tussen Stadscafe Flow en Diverzo CAFÉ in, wordt ingevuld door Jazzstichting Nieuw & Diep en ClubRigter SoulSessions. Zij organiseren tijdens Jazzweekend al een geweldig programma in Galerie Windkracht 13, Sarah-Jane Musiq op vrijdag 19 juni 2015 & The Jig op zaterdag 20 juni, en hebben nu ook de handen ineen geslagen om ook op zaterdagmiddag een mooi programma, van 12:30 tot 18:30 uur, neer te zetten. Als hoofdact van deze middag is Giovanca gestrikt. Zij is een van onze beste zangeressen en heeft inmiddels al tal van albums op haar naam staan. Een van haar bekendste hits is “On My Way“. Het verdere programma wordt nog bekend gemaakt.

11053936_872367946181534_3531130573888242198_o

Behalve op het podium in de Beatrixstraat kunt u tijdens het winkelen ook genieten van lopende muzikale acts. Nadat het programma in de Beatrixstraat is afgelopen, kunt u heerlijk genieten van een diner bij een van de vele restaurants die Den Helder te bieden heeft om vervolgens van het avondprogramma in de cafe’s tijdens een van de gezelligste weekenden die Den Helder rijk is.